TENNISKIDS: Een leuk en succesvol lesprogramma voor kinderen van 4 jaar tot 12 jaar

We bieden voor kinderen vanaf 4 jaar leuke en leerzame activiteiten, zodat de kinderen op jonge leeftijd snel het tennisspel kunnen spelen. Hoe doen we dit?

De KNLTB adviseert Spelenderwijs leren tennissen 
Spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het in het begin om. Met aangepaste baanlengtes en speciale lesmaterialen zoals: stickerboekjes, scorekaarten, gimmicks en certificaten die perfect aansluiten bij de mogelijkheden en de belevingswereld van jonge kinderen. Spelenderwijs leren ze technisch en tactisch goed tennissen. Onze trainers hebben de speciale Tenniskids cursussen gevolgd en beschikken over nieuwe, professionele en inspirerende lesmaterialen.
Door klein te beginnen en afgestemd op de emotionele en motorische vaardigheden die gekoppeld zijn aan de leeftijd van het kind. Van basisvaardigheden naar slagvaardigheid en techniek tot competitietennis. Door de aanpassing van de baanlengtes en speciale lesmaterialen, is het voor kinderen mogelijk het tennisspel te leren op een manier, die past bij hun fysiek, emotionele ontwikkeling en technische en tactische vaardigheden. In drie stappen (via rood, oranje en groen) bereiden kinderen zich voor op het echte tennisspel, namelijk op een hele baan met de gele tennisballen.

Schrik dus niet als uw kind van 8 jaar nog met de rode bal traint!

Tenniskids Blauw (4 tot 6 jaar)
Voor de jongste kinderen is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen, van 4 tot 6 jaar oud, kennis met de basis van tennis en de tennisvereniging. Door middel van speelse oefeningen ontwikkelen zij de eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, zijn speciaal afgestemd op de leeftijd en de belevingswereld van een kind.

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Er wordt met grotere ballen gespeeld, waaronder de rode tennisbal op een ¼ tennisbaan. Er komende verschillende basisvaardigheden aan bod, zoals rennen, springen, gooien, vangen. Ook werken we aan coördinatie, snelheid, balans, kracht en evenwicht. De sociale vaardigheden die aan bod komen zijn samenwerken, samen spelen, zelfvertrouwen krijgen en leren doorzetten.

Tenniskids Rood (6-9 jaar)
In Tenniskids Rood maken kinderen, tot en met 8 jaar oud, verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze kunnen meespelen in de Rode competitie (Worldtour genaamd), die georganiseerd wordt door de KNLTB. En ook organiseren de vereniging en de tennisschool activiteiten waar de kinderen aan mee kunnen doen. De telling bij ROOD is eenvoudig tot de 7 punten. In Rood spelen de kinderen met een zachte rode bal op een minibaan.

Tenniskids Oranje (8 tot 11 jaar)
In Tenniskids Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. De kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar oud en leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Kinderen die spelen in Oranje kunnen wedstrijdjes spelen door samen met hun team mee te doen aan de Oranje competitie. De wedstrijdjes in Oranje duren net iets langer dan in Rood en er wordt geteld met de officiële tennis-telling.
In Oranje spelen kinderen met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan.

Tenniskids Groen (vanaf 9 of 10 jaar)
In de laatste fase van Tenniskids, namelijk Tenniskids Groen, bereiden de kinderen zich voor op het ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken.Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, maar ook de atletische vaardigheden. Kinderen die in Groen tennissen zijn in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar oud. In Groen worden de wedstrijden langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. De competitie die bij deze fase hoort heet de Groene competitie.
Kinderen die in Groen tennissen spelen met een langzame groene bal op een hele baan.

Op de site van de Nederlandse Tennisbond, de KNLTB, staat meer over Tenniskids Blauw, Rood, Oranje en Groen lees je in de Tenniskids Ouderfolder en op www.tenniskids.nl.

Om uw kind aan te melden graag even een e-mail sturen naar info@in2tennis.nl